Vad är Effe Balance Omega-3 oljaEn produkt räcker – till hundar i alla åldrar. 

Effe Balance Omega-3 är en ekologisk produkt. Kombination av raffinerad djuphavsfiskolja och en prima extra jungfruolivolja. Polyfenoler garanterar bästa absorption och fördröjd verkan av de positiva förändringarna i hundens ämnesomsättning. Effektri-oljan har utvecklats för att minska inflammation och för att stoppa pågående inflammation och för att förbättra immunförsvaret, återställa och upprätthålla det optimala omega-6 / omega-3-fettsyraförhållandet. Effe fungerar med rätt daglig dosering.

En prima extra jungfruolivolja skyddar oljan mot oxidation och förbättrar absorptionen • Hydroxityrosol är en naturlig och effektiv antioxidant som påverkar cellmembranets permeabilitet genom att öka absorptionen av omega-3-fettsyror. • Den effektiva effekten av oleuropein är baserad på dess förmåga att skydda celler från skador orsakade av fria radikaler. Oleuropein är en antioxidant som är känd för att stödja immunsystemets funktion. • Squalene är en antioxidant som skyddar hudens yta från uttorkning. Fettsyrorna i olivolja gör hundens päls glansig, huden friskare och mer flexibel, trampdynorna förblir elastiska och klorna starkare. • E-vitamin fungerar också som en antioxidant - som en naturlig D-alfa tokoferol, i en bioaktiv form.

Hur fungerar Effe Balance Omega-3? Den rätta balansen mellan Omega-3 och Omega-6 ökar flexibiliteten hos cellmembranen, vilket möjliggör bättre blodflöde i vävnader och förbättrar därför hälsan i hud och muskler. Dessutom skapas antiinflammatoriska ämnen vid omvandlingen av Omega-3 från cellväggarna, medan ett överskott av Omega-6 resulterar i fler anti-inflammatoriska ämnen. Dessa orsakar infektionsliknande symtom som din hund kommer att känna som smärta eller trötthet i sina muskler och leder. En obalans i Omega-3 och Omega-6 kan upplevas som rastlöshet, beteendemässiga problem, muskelsymtom, klåda, en mjällig eller matt päls och sämre immunförsvar. Effe Balance Omega-3 är ett bra sätt att återställa balansen, vilket förbättrar ditt djurs övergripande hälsa.
Effe Balance Omega-3 

En produkt räcker – till hundar i alla åldrar

Effe Balance Omega-3 till hundar och hästar Omega fettsyror och deras korrekta förhållande till näring spelar en viktig roll i djurens dagliga välbefinnande. Vi hjälper till att upprätthålla den bästa fettsyrabalansen för hundars och hästars välbefinnande. Effektri är det rätta valet, när upptagningsförmåga och dryghet får avgöra. Effe Balance har tillverkats enligt EU: s strikta kvalitetsstandarder. De livsviktiga omega-6 och omega-3-fettsyrorna skall vara i balans och intas dagligen. Hundar och hästar kan inte producera dessa fettsyror själva, utan måste få dem via kosten. Det felaktiga förhållandet mellan omega fettsyror som upptas ur kosten och sambandet med ökade hälsoproblem har länge intresserat forskare och veterinärer. Fabriksframställda djurfoderprodukter kan vara överbehandlade, de kan sakna några av de viktiga näringsämnena och de essentiella fettsyrorna är ofta i obalans. Hälsoproblem på grund av näringsbrist är nu lika vanliga hos djur som hos människor.

EFFE BALANCE till hund 

  • Flexibilitet för leder, senor och muskler 
  • Stödjer naturligt immunförsvaret 
  • Främjar päls och hudens välmående 
  • Hjälper till att bromsa eller stoppa inflammatoriska tillstånd 
  • Stödjer utvecklingen av benstrukturen 
  • DHA spelar en viktig roll i normal hjärnutveckling och utveckling av synen. 
  • DHA stödjer minne och inlärningsförmåga, muskelmotorikens utveckling och förstärker immunförsvaret.

Effe Balance omega-3's balanserande effekt är baserad på en kombination av raffinerad djuphavsfiskolja och en stark extra jungfruolivolja, som har en vetenskapligt bevisad positiv effekt på hälsan hos hundar och hästar. Effe Balance omega-3 reducerar omega-6 och omega-3 fettsyror till optimala nivåer. Effe Balance näringsolja skyddas av starka naturliga antioxidanter och därför är dess biotillgänglighet, dvs förmågan att absorberas av kroppen utmärkt. Effe Balance ökar mängden EPA- och DHA-fettsyror i kosten som ökar omega-3-indexet och därmed skyddar mot inflammatoriska sjukdomar. För att förhindra oxidation skyddas Effe Balance av vitamin D och E-vitamin och naturliga antioxidanter, dvs polyfenoler.

Produkten innehåller inte genetiskt modifierade organismer.

Orsakas eller förebyggs inflammation av utfodring? Med Effe Balance Kit kan du nu på ett tillförlitligt sätt kontrollera om din hund får tillräckligt med EPA och DHA fettsyror från sin dagliga kost eller kosttillskott. Effe-Balance Kit mäter och analyserar 11 fettsyrakoncentrationer, OMEGA-3-index, OMEGA-6 / OMEGA-3 och AA / EPA-förhållandet. Du behöver hjälp av en djurskötare eller en veterinär för provtagning. Blodprovet skickas till ett oberoende NABL-ackrediterat laboratorium för analys och resultaten kan du läsa med en personlig ID-kod online. Du kan läsa mer om Balans Kit-testet på Effe Balance hemsida under fliken Test.

Har ni ingående frågor om produkterna ifrån Effe Balance så går det bra att maila direkt till deras kundservice här.