Emmi®-pet

Emmi Ultrasonic, med kontor i USA, Schweiz och Tyskland, har specialiserat sig på utveckling, produktion och världsomspännande distribution av innovativa ultraljudsenheter och tekniker. Emmis patenterade ultraljudsprodukter utmärker sig på grund av extremt minimerade ultraljudspån och tekniska innovationer, som har använts vid rengöring, profylax och terapi i det orala och dermatologiska området sedan 2008.

Eftersom emmi®-pet ultraljudstandborste minskar bakterierna i tandköttet förhindrar det också den dåliga lukten som orsakas av levande bakterier. Behandlingen är effektivt i flera timmar. 

Tand- och munvård med ultraljud är en effektiv beprövad metod. Emmi®-pet fungerar annorlunda än traditionella, manuella eller elektriska tandborstar med mekanisk friktion. Emmi®-pet använder funktionerna för modern ultraljudsteknik. Under tandvården med emmi®-pet rengör man inte genom den vanliga ”borstningen” med traditionella tandborstar, utan med skonsamt ultraljud. Användningen av skonsamt ultraljud är absolut ofarligt för människor och djur, oavsett ålder. Forskning har visat att ultraljud med en maximal effekt på 50 watt är ofarligt för både människor och djur. Emmi®-pets ultraljud använder endast 0,2 watt.